"Vittnet" av Camilla Lagerqvist

ISBN 978-91-32-19854-0 | B Wahlströms, 2017 | 171 sidor
(Blodsvänner, 2)

En iskall decembernatt mördas en man på en gata i Uppsala. Disa och hennes två vänner Albin och Ville läser om mordet och fastnar vid en detalj - det finns ett vittne, en ung pojke som har setts springa från platsen. När det framkommer att mordet hör ihop med ett inbrott blir de än mer intresserade. Det som stulits tillhörde nämligen Albins pappa. Snart visar det sig att det är fler än polisen som letar efter pojken - den eller de som utförde mordet vill hitta vittnet och undanröja alla bevis.
Disa och hennes vänner dras in i en jakt på liv och död och än en gång dyker den iskalla Mikkel Falsum upp. Frågan är hur han är inblandad och hur långt han är beredd att gå för att skydda sig själv och sina kollegor.

"Camilla Lagerqvist är en av mina favoritförfattare när det kommer till historiska berättelser. Hennes kunskap om modern historia är enorm och hennes sätt att skriva på är både lättillgängligt och underhållande. Sin vana trogen kryddar hon även den här boken med autentiska händelser och bygger på så vis upp en trovärdig berättelse."

[BBBB]

Kommentarer