"Sherlock Holmes och den försvunna diamanten" av Sam Hearn

ISBN 978-91-7779-110-2 | Lind & Co, 2018 | 176 sidor
(Baker Street-skolan, 1)

John Watson har knappt hunnit börja på sin nya skola, Baker Street, när hans lärare fröken De Rossi berättar att klassen ska besöka ett av Londons stora muséer, där en av världens mest kända diamanter finns. Men ädelstenen blir stulen mitt framför näsan på dem! Polisen är snart igång med jakten och hela landet pratar om stölden. När de tar fast tjuven tillsammans med den stulna juvelen verkar fallet vara löst men Sherlock Holmes, Johns nya klasskompis, har andra idéer. Med John och kompisen Martha på sin sida kanske han kan lösa det verkliga mysteriet med den fantastiska diamanten.

John berättar historien genom sin blogg, sina detektivanteckningar, skolarbeten, tidningsklipp och energifyllda serieteckningar. Den här nytolkningen av Arthur Conan Doyles klassiska karaktärer kommer att fängsla alla blivande detektiver!

"Upplägget att blanda text med illustrationer och seriestrippar känns både nytt och fräscht, men blir efter ett tag ganska rörigt. Storyn är välarbetad och genomtänkt och författaren lyckas fånga den där typiska Sherlock Holmes-känslan på ett utmärkt sätt. Dessutom innehåller boken en hel del humor och flirtar t.ex. med skådespelaren Benedict Cumberbatch.

Lättläst bok som förmodligen passar den yngre läsarkretsen bäst."


[BBB]

Kommentarer