"Gulhuvud" av R. B. Cape & Lise-Lotte Persson

ISBN 978-91-981959-1-0 | Sounds Like a Good Story, 2018 | 140 sidor

Jacob var 12 år gammal när han blev föräldralös och hamnade på barnhus i Stockholm i början av 1800-talet. Livet såg mörkt ut men räddningen kom i form av hans farbror - Kapten Fahlström. Tillsammans med honom och en brokig skara sjömän blev Jacob en del av besättningen på hans handelsfartyg. När båten seglade ut från Stockholms hamn började Jacobs äventyrliga liv. Det blev en resa där han var tvungen att vara modig för att kunna överleva.

Gulhuvud är en bok fylld av spänning, äventyr, humor, vänskap, överlevnad och inte minst starka kvinnor. Handlingen utspelar sig för ca 200 år sedan i en värld helt annorlunda jämfört med vår nutid, men berättelsen är lika aktuell idag om hur vi ställs inför rädslor och fördomar och hur vi kan övervinna dem.

Gulhuvud är inspirerad av Jacob Fahlströms liv och äventyr. Han föddes i Stockholm 1795 och dog 1859 i Amerika, och var den förste svensken som kom till Minnesota. En unik del i Jacobs liv var att han under lång tid levde med indianer. Det var där han fick sitt namn Gulhuvud.

"Åh vad jag gillar det här! Ett välskrivet och underhållande äventyr för alla åldrar. Passar lika bra att läsa själv som att läsa högt för barn och de fina akvarellerna ger lätt upphov till vidare diskussioner.
Verkar som att det kommer en uppföljare, då det endast berättades en liten del av Jacob Fahlströms rika liv i denna bok."


[BBBB]

Kommentarer