"Trollflöjten" av Pierre Coran & Charlotte Gastaut

ISBN 978-91-29-69942-5 | Rabén & Sjögren, 2016 | 32 sidor

Prins Tamino får i uppdrag av Nattens Drottning att rädda hennes dotter, prinsessan Pamina, som är fånge i Sarastros slott. Som hjälp på vägen får prinsen en magisk flöjt - en trollflöjt. Tamino når slottet, han finner Pamina och de blir genast förälskade. Tillsammans beger de sig iväg, men många faror hotar. De måste trotsa vind, eld och vatten. Då blir trollflöjten deras räddning!

"Det som gör den här boken så läsvärd är inte berättelsen i första hand, utan de helt fantastiska illustrationerna av Charlotte Gastaut. Hon sägs vara en av Frankrikes mest hyllade bilderbokskonstnärer och jag förstår varför. Hennes grafiska bilder innehåller mängder av detaljer trots sin enkelhet. Man blir överraskad varje gång man studerar hennes bilder, där det alltid finns något nytt att upptäcka."

Bilderboken bygger på den kända operan Trollflöjten, med musik av Mozart (1756-1791) och text av Schikaneder (1751-1812). Mozart påbörjade arbetet med musiken i mars 1791 och operan hade urpremiär den 30 september samma år, bara några månader före Mozarts död den 5 december. (Källa: Wikipedia)

[BBBB]

Kommentarer