"Övergångarna" av Andreas Kundler & Lisa Linder

ISBN 978-91-29-70407-5 | Rabén & Sjögren, 2017 | 318 sidor
(Landet Verdisia, 1)

Antons morfar har precis dött i en bilolycka, och på begravningen dyker en främmande man upp. Han säger att han och morfar var arbetskamrater för länge sen, men stämmer det? Ingen verkar känna honom.

Några dagar senare får Anton ett mystiskt brev. Brevskrivaren vill träffa honom, hen har något viktigt att berätta. Vem var morfar egentligen? Vad var han inblandad i? Och var hans död verkligen en olycka? Hemligheten visar sig vara större och hemskare än Anton hade kunnat föreställa sig. Den innefattar vålnader, hemliga agenter och en tunnel som leder någon helt annanstans.

"Det här är helt klart en av årets bästa böcker. Så originellt att kombinera agent-temat med det övernaturliga. Varför har ingen kommit på det tidigare? Dessutom känns berättelsen äkta, som om den faktiskt skulle kunna hända i verkligheten. Nåja, bitvis i alla fall. Skurkarna är riktigt elaka skurkar, men även 'de goda' har fel och brister. Sånt känns skönt. Och en hel del trådar nystas upp i den här första delen, men jag antar att allt kommer att få sina svar under resans (läs: seriens) gång. Ser fram emot nästa bok."

[BBBBB]

Kommentarer