"Blå villan" av Eva Frantz

ISBN 9789515243294 | Schildts & Söderströms, 2017 | 252 sidor
(Anna Glad, 1)

Mitt i natten, på väg hem från en fest hittar ett ungt par en liten pojke irrande längs landsvägen. Han bor i den blå villan i skogsbrynet. På köksgolvet ligger pojkens mamma Becca i en pöl av blod. Hjälp tillkallas och den svårt skadade kvinnan förs skyndsamt till sjukhuset. Poliskommissarie Anna Glad får i uppgift att utreda brottet.
Det visar sig att Becca Stenlund driver den superpopulära lifestylebloggen Blå villan och att hennes liv har hotats i bloggens kommentarsfält. Beccas man Peter har hjälpt till med bloggen men tröttnat på jakten efter det perfekta livet. Han har flyttat från sin fru, och därmed förlorat drömhemmet och familjetillvaron.
I Anna Glads tillvaro kunde saker och ting också vara bättre, hennes arbetslösa man sitter hemma och spelar tv-spel dagarna i ända. Becca kämpar för sitt liv men i den låsta tomma villan dyker det varje dag upp färska blommor ...

"Intrigen hade potential att bli riktigt bra, men det räckte inte ända fram. Handlingen trevar sig fram mellan olika misstänkta och det blev aldrig särskilt spännande förrän sista kapitlen. Är heller inte helt tillfreds med språket. Kanske är det finlandssvenskans grammatik eller författarens egna ordkrumbukter som ställer till det. Jag vet inte säkert. Dessutom används en rad slanguttryck och liknande i brödtexten vilket tidvis får berättelsen att kännas lite barnslig. Till bokens fördel måste sägas att den var snabbläst och jag hade definitivt en trevlig stund tillsammans med Anna Glad."

[BBB]

Kommentarer