"Vilda djurboken - favoritdjur i svensk natur" av Martin Emtenäs

ISBN 978-91-29-70068-8 | Rabén & Sjögren, 2017 | 77 sidor

Vilda djurboken bjuder på spännande upptäcktsfärder i djurens värld. Här möter vi 25 favoritdjur i svensk natur, får roliga faktakunskaper och inspiration till egna funderingar. Djuren är finurliga, snabba, ibland stora och väldigt starka. Helt enkelt makalösa! Vackra illustrationer skapar magi och lyser av liv.

Naturskildraren Martin Emtenäs har i många år försett oss med kloka och nyfikna program om djur och natur i teve. Där har han märkt björnar, mätt örnungar och vägt vargvalpar. Burit på djurbebisar med mjuk päls och duniga kroppar, men även skådat vuxna djur med vassa tänder och supersinnen.

Nu delar han med sig av sin förundran över djuren till de yngsta och gör debut som barnboksförfattare! Vid sin sida har han tre av våra bästa illustratörer, Per Gustavsson, Cecilia Heikkilä och Joanna Hellgren.

Med lekfulla illustrationer, fängslande djurskildringar, 25 kluriga djurfrågor och ett avsnitt som ser på frågan "Hur mår djuren?" blir boken en rik källa till kunskap och glädje.

"Hade inte läst många sidor förrän jag tänkte: 'Den här boken måste jag ha i min bokhylla!' (denna var lånad på biblioteket). Innehållet är sakligt och väldigt informativt, även för oss vuxna, och vi får lära oss alla möjliga (roliga) fakta, t.ex. att lavskrikan gillar falukorv, tranan kastar upp pinnar i luften och korpen kan känna igen sig själv i en spegel. På varje uppslag huserar ett nytt djur, och emellanåt finns en illustrerad landskapsscen med några av djuren avbildade och där ska man 'leta djuren'. Fyndigt!

Och så finns det några saker som verkligen gör boken till en fullpoängare ...

1. Varje inforuta innehåller en punktlista där punkterna är DJURSPÅR.
2. Per Gustavssons humoristiska illustrationer.
3. Boken är skriven av Martin Emtenäs - mannen med tofsen!"


[BBBBB]

Kommentarer