"Outlaw Pete" av Bruce Springsteen & Frank Caruso

ISBN 978-91-87441-12-7 | Bookmark Förlag, 2014 | 60 sidor

Outlaw Pete är i grunden berättelsen om en man som kämpar för att överleva och överlista de synder han själv begår. Han utmanar ödet genom att försöka undkomma det gift han sprider omkring sig. Men självklart kan man inte det. Vart vi än går, följer våra synder med oss.

"Jag är inget stort fan av Bruce Springsteen men jag älskar Vilda Västern, och det är på grund av det som jag länge velat läsa den här boken. Började med att lyssna på låten samtidigt som jag läste låttexten från en sida på nätet, sen gick jag vidare med själva boken. När boken gavs ut var det många recensenter som kallade den en barnbok, men det tycker jag absolut inte att den är. Snarare ett seriealbum eller kanske en serieroman. Den innehåller ju trots allt en hel del våld som verkligen inte passar sig för barnaögon och öron.
Låttexten i sig är som en väldigt kort novell, med spridda nedslag i Pete's liv. Och visst är den välskriven å så, men varför illustrera en låttext? Det blir jag inte klok på. Dessvärre tycker jag inte om bilderna heller, för kladdiga och intetsägande.
Jag föreslår istället att man lutar sig tillbaka i en skön fåtölj, sluter ögonen och lyssnar på låten. Då kommer de mest fantastiska bilder att uppenbara sig på din näthinna."


[BB]

Kommentarer