"Det spökar! - En hårresande guide" av Peter Gissy & Dick Qwarfort

ISBN 978-91-502-2214-2 | Berghs, 2017 | 122 sidor

Finns det verkligen spöken? Ingen vet. Men många är säkra på att det övernaturliga existerar och spökberättelser har funnits i tusentals år. I den här boken får vi följa med till olika spökplatser i Sverige - från Skåne i söder till Lappland i norr. Till slott, kyrkogårdar och hotell. Läskigt och lärorikt!

"Till en början var boken både intressant och spännande, men efter ett tag kändes det mest bara som upprabblingar av sånt man redan läst i tidigare avsnitt. Att sedan den geografiska fördelningen på hemsökta platser är så ojämn som den är, är också lite konstigt. Det borde finnas mängder av spökhistorier landet runt som bara väntar på att bli upptäckta och nedskrivna. För mig är boken halvfärdig och hade mått bättre av ytterligare research.

Det jag gillar mest är illustrationerna. Dick Qwarfort har verkligen lyckats ge boken karaktär med sina härligt läskiga bilder av halshuggna män, det förföriska sjörået, havsfrun i Vättern och diverse Vita fruar och Grå män. Personligen hoppas jag på att få se mer av Qwarfort's bilder i framtiden."


[BBB]

Kommentarer