"Isadora Moon börjar skolan" av Harriet Muncaster

ISBN 9789198099331 | Texicon Förlag, 2017 | 128 sidor
(Isadora Moon, 1)

Isadora Moon är speciell för att hon är annorlunda. Hennes mamma är en älva, och hennes pappa är en vampyr och hon är lite av varje. Hon älskar natten, fladdermöss och sin svarta tutu, men hon älskar också solskenet, sitt trollspö och Rosa Kanin.

Varje morgon ser Isadora på medan människobarnen går förbi deras hus på väg till skolan. Trots att barnen ser väldigt snälla ut och verkar ha kul är hon ändå glad för att hon är en vampyrälva. För vampyrälvor behöver inte gå i skolan. Isadora fyller dagarna med att flyga, göra trollkonster, dansa och ha kul med Rosa Kanin som hennes mamma har trollat till liv. Men en dag får hon veta att det är dags för henne att börja skolan. Men det är långt ifrån självklart var hon hör hemma: i älvskolan eller vampyrskolan, eller kan det finnas andra alternativ?

"En rolig och lite knasig bok om hur det är att vara annorlunda och inte riktigt passa in. Och såklart om att börja skolan. Isadora Moon är en tjej som vet vad hon vill, även om hon ibland behöver lite hjälp på traven. Gulliga illustrationer i rosa och svart gör att boken får en tydlig indelning i vad som är älvor och vad som är vampyrer. Jag gillade den här boken skarpt och ser fram emot kommande delar i serien, nu närmast 'Isadora Moon åker och campar'."

Köp hos Bokus eller Adlibris.

[BBB]

Kommentarer