"Hetta" av Jane Harper

ISBN 978-91-37-14805-2 | Forum, 2017 | 335 sidor

Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.
Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer - men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen.

"Har länge varit fascinerad av Australiens historia och dess storslagna natur, och läser gärna böcker därifrån. Det här är en riktigt bra spänningsroman, fylld av mörka hemligheter som inte lämnar läsarens fantasi någon ro. Och när upplösningen väl kommer, är det inte alls som du tror ..."

[BBBB]

Kommentarer