"Amerikakistan" av Johanna Limme & Martin Palmqvist

ISBN 978-91-7679-056-4 | Massolit Förlag, 2016 | 236 sidor
(Simon Eldfeldt, 4)

Karlshamn år 1901. I ett hus hittas en man halshuggen och omsorgsfullt lagd i en kista. Kort därefter hittas ytterligare ett lik i en likadan kista i hamnen. Ingen tillfällighet, tror kyrkoherde Simon Eldfeldt och hans systerson, konstapel Ivar Jönsson. Mannen i den första kistan visar sig vara amerikaresenären och kåkfararen Rudolf Hård. Kyrkoherden misstänker först att den skyldige är en gammal kumpan till Hård, men sanningen kanske är mer komplicerad än så?
Förutom en mördare som härjar i staden så tampas både kyrkoherden och hans systerson med mer världsliga problem. Jönsson brottas med den egna moralen, och den fetlagde Eldfeldt försöker undkomma familjens djävulska plan att få honom att äta mindre, något som visar sig vara hans kanske svåraste uppdrag hittills.

"Om man som jag gillar historiska deckare har man tyvärr inte så mycket att välja på om man vill läsa på svenska. Så därför är det ju helt fantastiskt roligt att det utkommit en fjärde bok om kyrkoherde Eldfeldt. Även denna bok skildrar sin tid på ett träffsäkert sätt och den lågmälda humorn är ofta mitt i prick. Läs, res tillbaka i tiden och fängslas av en kriminalroman utöver det vanliga."

[BBB]

Kommentarer