"Zombiefeber" av Kristina Ohlsson

ISBN 978-91-8770-752-0 | Lilla Piratförlaget, 2016 | 234 sidor
(Herbert & Sally, 1)

Herbert såg hur främlingen fick anstränga sig när han lyfte upp sina väskor. De verkade vara hur tunga som helst. Men det var någonting annat också. Herbert kände magen dra ihop sig av rädsla. När främlingen lyfte ena väskan, blev det kvar något rött på trätrappan. Blod, tänkte Herbert. Det är blod på väskan.

En mystisk främling dyker upp i Eldsala mitt i natten. Det är den varmaste sommaren Herbert kan minnas och getingarna är överallt. Samtidigt börjar människor i Eldsala att bli sjuka. De får feber och röda ögon och Herbert och vännen Sally fylls av onda aningar. Något hemskt är på väg att hända! Tillsammans söker de skydd i sitt hemliga gömställe, den nedlagda kvarnen, där ingen levande - eller död - kan nå dem. Eller kan de det?

"Det saknades något, det kände jag direkt. Tidigare böcker av Kristina Ohlsson har präglats av ett härligt driv i berättelserna, man har kunnat ana sig till att hon haft riktigt kul när hon skrivit på sina böcker. Om det är för att zombies, eller zombier som vi får lära oss i boken att det heter, är ett nytt grepp för henne och att hon inte känner sig lika påläst i ämnet ska jag inte sitta här och gissa om, men att gå från deckare till skräck är ändå en ganska stor omväxling. Nu är ju 'Zombiefeber' första delen i en ny serie så jag hoppas att Kristina Ohlsson får upp den fina 'ångan' hon haft tidigare i nästkommande delar."

[BBB]

Kommentarer