"Oliver och havsperukerna" av Philip Reeve

ISBN 978-91-638-8347-7 | Bonnier Carlsen, 2015 | 201 sidor

Möt Oliver Crisp - en född äventyrare som ständigt har fått hänga med på föräldrarnas upptäcktsresor medan allt han egentligen vill är att få ett eget rum, skaffa kompisar och gå i skolan. Nu vid fyllda tio ser hans dröm ut att bli verklighet: familjen ska äntligen slå sig till ro i sitt hus vid Djupa bukten. Stackars Oliver, han hinner inte ens packa upp förrän han måste ut igen. Föräldrarna, som "bara" skulle utforska de okända öarna ute i havsviken, har inte kommit tillbaka. Och öarna är också borta! Vart har alla tagit vägen?

I sin jakt på mamma och pappa träffar Oliver på Sten, en liten ö som missmodigt är på väg till den stora tävlingen där ön med den snyggaste havsperuken ska utses. Problemet är att Sten är helt skallig ... Men Oliver peppar honom att inte ge upp, och tillsammans med en närsynt sjöjungfru med oanade röstresurser och en grinig albatross med skarp blick drar det osannolika gänget iväg.

"Det här är nog garanterat en av de knasigaste, tokigaste, roligaste och mest galna böcker jag läst på länge. Här får man i princip allt man kan önska sig - en bra och underhållande berättelse, roliga skämt, coola illustrationer, elaka skurkar och ett lyckligt slut.

Så vad väntar du på? Läs den!"


[BBBB]

Kommentarer