"Mysteriet på Hester Hill" av Kristina Ohlsson

ISBN 978-91-87707-34-6 | Lilla Piratförlaget, 2015 | 220 sidor

- Nu!
Hon tände ficklampan och sprang nerför den branta trappan. Frank skulle just följa efter när han fick syn på något som fick honom att häpna.
Det hängde en almanacka på väggen bredvid en av bokhyllorna. Datumet stämde, det såg Frank på en gång.
Men året var 1915.


Meg och Frank ska tillbringa några sommarveckor hos farbror Eliot och Carl på Hester Hill. Så fort de kommer fram till det stora huset börjar det hända märkliga saker. Vad är det för barn som Meg hör gråta på natten? Vem är flickan med flätan som väntar på den övergivna tågstationen? Och vad var det för olycka som hotade att förstöra både Hester Hill och hela byn?

"Det känns alltid lite andäktigt och speciellt att hålla en ny Kristina Ohlsson-bok i handen. Efter att ha läst baksidetexten funderar jag som vanligt lite över huvudpersonerna och hur berättelsen är upplagd, samtidigt som jag bläddrar igenom boken snabbt några gånger och drar in den magiska doften av papper och trycksvärta. Av ny bok.

Och det är precis så det är med Kristina Ohlsson. Hon skriver alltid en ny bok, inga upprepningar eller igenkänningsmoment från tidigare böcker, utan helt från början på ett vitt papper. 'Mysteriet på Hester Hill' är inget undantag. Den är spännande, den är kvick, och den är rolig. Och även här behövs en tidsresa (se 'Gengången' av Ingelin Angerborn) för att ställa allt tillrätta igen."


[BBBB]

Kommentarer