"Förrädarna" av Camilla Lagerqvist

ISBN 978-91-32-16573-3 | B Wahlströms, 2015 | 150 sidor
(Svarta rosorna, 3)

Nu ska ni göra precis som jag säger, annars kommer jag att använda den här. Han rörde på pistolen. Jag har ljuddämpare på den och skjuter jag genom sätet så kommer ingen att höra skottet.

Plötsligt är Ben försvunnen. Ingen vet vart han har tagit vägen och allt Hilde och Maja har att gå på är ett kuvert som det står Furudal på. Vad finns i Furudal och vad gör Ben där? Det visar sig att Ben letar efter sin pappa, som har förts bort av ett par mystiska män. Den norska motståndsrörelsen har grävt ner minor för att spränga ett tyskt vapenlager och planen är att tvinga Bens pappa att avslöja var. Det blir Svarta rosornas uppdrag att stoppa männen och hitta Bens pappa, innan de tar sig över den norska gränsen. En hisnande resa, på ett tåg som går i full fart mot Norge, där nazisterna styr och där alla motståndsmän riskerar att avrättas.

"Camilla Lagerqvist i sitt esse! Det märks att hon är på mammas gata när hon skriver. Inlevelsen, de små detaljerna, förmågan att beskriva känslor är något av hennes specialitet. Man tröttnar aldrig att läsa om de modiga ungdomarna, som med lite hjälp från 'Svarta Rosen' klarar det mest halsbrytande uppdrag."

[BBBB]

Kommentarer