"Hjärtlös" av Petrus Dahlin

ISBN 978-91-29-69086-6 | Rabén & Sjögren, 2014 | 207 sidor

Maia flyttar tillsammans med sin amerikanska pappa och svenska mamma från Sverige tillbaka till New York där hon en gång föddes. Föräldrarna har fullt upp med sina nya karriärer och Maia blir ensam på dagarna i väntan på att få börja skolan. Fast hon är inte helt ensam, visar det sig ...

Det finns en anledning till att föräldrarna en gång lämnade den stora lägenheten som de ärvt av Maias farfar. Grannen i våningen under drömmer underliga drömmar och Maia börjar höra en röst i sitt huvud - på ett märkligt sätt påminner den om hennes egen. Och när familjens husdjur försvinner ett efter ett blir det till slut omöjligt att inte öppna dörren till det låsta hörnrummet. Men det är inte bara dörren till ett rum hon öppnar.

"Inleds som en snäll spökhistoria men upplösningen kan få även den mest luttrade att börja bita på naglarna. Hade jag inte läst den hade jag säkert rekommenderat den till någon på mellanstadiet som är van att läsa t.ex. Kerstin Lundberg Hahn eller Ingelin Angerborn, men det här är verkligen inte i samma klass. Skulle nog inte ge den till nån under åk 6, om jag fick välja. Drivet i språket och den lite småkusliga stämningen gör att boken är svår att lägga ifrån sig."

[BBBB]

Kommentarer