"Drakhornet" av Oskar Källner

ISBN 9789197942805 | Fafner Förlag, 2011 | 352 sidor
(Nornornas Vävnad, 1)

Erik är bara en enkel stallpojke. Så varför är han jagad av soldater? Och varför är kyrkoherde Kloo så mån om att ge honom husrum?
Efter en vild flykt hamnar Erik i Kilsbergen. Där bor Hanna med sin försupne far. Hon är bortlovad till en flera gånger äldre man och söker sin frihet, medveten om att priset kan bli mycket högt. Snart upptäcker Erik att det finns varelser i skogen och att alla inte är vänligt sinnade. När ett märkligt väsen försöker dränka barnen i byn dras Erik och Hanna in i ett spel som de inte förstår, men desperat måste vinna.

"Det var länge sedan jag läste en så här bra fantasybok, och svensk dessutom. Hela konceptet att blanda tidigt 1800-tal och nordisk folktro är genialt och känns fräscht och nytt, det här är en fantasyroman som faktiskt krävt en mängd efterforskning och inte bara är så att säga en massa 'hitte-på'. Det är sällan man stöter på en debutroman av den här kalibern – snabb, humoristisk och otroligt spännande – så för min del blir det att ladda hem del 2 till telefonen direkt på momangen. Måste ju bara se hur det går!"

[BBBB]

Går att låna som e-bok på anslutna bibliotek.

Kommentarer

  1. Det här ser ut att ha varit en intressant blogg. Synd att den dog.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bloggen är inte död, långt därifrån, men ibland så saknas tiden och lusten att skriva.

      Radera

Skicka en kommentar