"Ninja Timmy och resan till Sansoria" av Henrik Tamm

ISBN 9789163877582 | Bonnier Carlsen, 2014 | 214 sidor
(Ninja Timmy, 2)

Efter en spännande färd med Flores egenhändigt byggda ubåt når ninjorna äntligen den olycksdrabbade ön. Sedan den hemlighetsfulla Apan kom dit för ett år sedan och gav Kejsaren en mystisk bok, är ingenting sig likt längre. Texten förtrollade både Kejsaren och alla invånarna så att de inte kunde tänka själva längre eller använda sin fantasi. Staden blev grå och alla träd och växter vissnade. Den enda som kunde stå emot förbannelsen var Alfreds gamla lärarinna i magi, hon som skrivit till dem och kallat på hjälp.

Ninjornas uppdrag blir att stjäla den farliga boken innan Kejsaren hinner läsa ur den uppifrån sitt nybyggda torn. Innan orden har hunnit spridas till världens alla hörn. Men då gäller det förstås att de själva inte drabbas av bokens förtrollningskraft ...

"Uppföljaren till dundersuccén 'Ninja Timmy och de stulna skratten' som kom förra året. Fortfarande en väldigt bra bok, men inte riktigt i samma toppklass som föregångaren. Handlingen är svårare att komma in i, kanske för att tempot är lägre. Ser fram emot fortsättningen på detta äventyr i nästa bok."

[BBBB]

Kommentarer