"Silverpojken" av Kristina Ohlsson

ISBN 978-91-87027-62-8 | Lilla Piratförlaget, 2014 | 266 sidor
(Billie, Aladdin & Simona, 2)

"Först såg Aladdin bara sig själv i spegelglaset. Sedan tittade han en gång till och kände hur hjärtat stannade. För bakom honom stod pojken i kortbyxorna. Aladdin skrek till. Då slocknade lampan i taket och allt blev svart."

En mystisk pojke i kortbyxor smyger omkring i snön. När Aladdin försöker prata med honom, försvinner han snabbt utan att säga ett ord. Och när han rör sig i snön, syns det inga spår där han har gått. Vem är han? Hör han hemma på flyktingbåten i hamnen? Eller kan han vara Silverpojken - han som i hundra år försökt hitta det försvunna kyrksilvret? Aladdin, Billie och Simona bestämmer sig för att lösa gåtan.

"Den av mig efterlängtade uppföljaren till 'Glasbarnen', som jag läste för ungefär ett år sedan. Handlingen är något svajig och spökhistorien näst intill obefintlig, så för mig känns det här tyvärr lite av ett bottennapp och då rakt inte i samma klass som den förra. Gillar dock Kristina Olssons sätt att skriva, drivet gör att man har svårt att lägga ifrån sig boken och tippar att även denna kommer att bli en succé bland bokslukarna."

[BBB]

Kommentarer