"Tusen tips till en fegis" av Eva Susso & Benjamin Chaud

ISBN 978-91-638-7360-7 | Bonnier Carlsen, 2013 | 108 sidor
(Rika Rolf, 1)

I ett magnifikt hus mitt i Paris bor Rolf Cossu. Rolf har allt! En förmögen mamma och pappa, hembiträde, en retsam syrra, en egen hund och en pokerspelande mormor. Men han saknar mod. Tänk om Rolf ändå vore en hjälte! Då skulle han kanske våga prata med Ofelia. Men han har en bok: Tusen tips till en fegis! Med hjälp av den kanske han kan bli modig; ivrigt studerar han sidorna när han sitter på sin privata lilla toalett. Så en kväll, när Rolf är på promenad med hunden Dédé, "råkar" de gå förbi den lilla butiken ...

"Har inte läst något av Eva Susso tidigare, men den roliga titeln och att illustrationerna var gjorda av Benjamin Chaud gjorde mig nyfiken. Chaud är en av mina favoritillustratörer och har du inte läst dom söta bilderböckerna om Pomelo så gör det.

Rolf är en lite klantig drömmare som, när han inte stänker soppa på faster Beatrice, gärna sitter på sitt kontor (läs toalett) och läser i sin favoritbok ”Tusen tips till en fegis” eller spanar på Ofelia med sin superkikare han fått av pappan. Rolf är bara så där härligt charmig att man inte kan låta bli att tycka om honom. Alla kanske inte har det lika väl förspänt som Rolf, men ändå är igenkänningsfaktorn hög - knasiga familjemedlemmar, jobbiga syskon, retsamma klasskamrater, obesvarad kärlek … Sensmoralen i den här charmiga berättelsen är att allt inte kan köpas för pengar. Hur rik Rolf än är så är han fortfarande en fegis. Eller?"


[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm