"Den stora jakten" (del 1-2) av Jan Kjӕr

 
"Den stora jakten" (978-91-86625-41-2, 121 s.) Luka bor i Skogsby och arbetar tillsammans med sin vän Kif i kungens kök. När pojkarna är fjorton år väljer byns shaman vlken sorts jägare pojkarna ska bli. Det Luka får veta gör honom inte glad. Shamanen säger att Luka är en farlig människojägare. Luka lämnar byn och ger sig iväg på ett spännande och farligt äventyr i vildmarken: Den stora jakten på en förrymd bandit.

"Inga regler" (978-91-7543-002-7, 102 s.) Luka vill bli människojägare. Men han har ingen läromästare. Då får han höra talas om den legendariske jägaren Ezra ArManju. Luka ger sig genast av i hopp om att kunna bli Ezras lärling. På vägen träffar han den vilda och knivkastande Selina. Också hon hoppas på att bli lärling hos Ezra ArManju. Luka inser snabbt att han tävlar mot en skoningslös flicka. Hon skyr inga som helst medel för att uppnå sina mål. Kan Luka besegra en motståndare som vägrar följa reglerna? Och hur långt är han själv villig att gå för att vinna.

Läs mer om kommande delar på www.hegas.se.

"Har tidigare läst Jan Kjӕrs serie 'Kung Neos lejon', som jag tyckte var en helt ok lättläst fantasy. I den här serien är böckerna tjockare, bilderna färre och texten mer genomarbetad. Fler ord ger utrymme för mer detaljer, som i sin tur gör berättelsen mer levande. Här har småbarnsligt gnabb bytts mot blodiga slagsmål och magin har ersatts med det övernaturliga. 'Den stora jakten' är en lysande fantasy-serie för barn i bokslukaråldern och uppåt. Ser med spänning fram emot den tredje och sista delen i serien … När den nu kommer?"

[BBBB]

Kommentarer