"Cirkus Caramba: Eldslukar-mysteriet" av Åsa Rosén

ISBN 978-91-29-68573-2 | Rabén & Sjögren, 2013 | 86 sidor

Cirkusen har kommit till stan och numret alla väntar på är Cayenne och hennes eldkonster. Men cirkusdirektör Caramba meddelar att det inte blir någon eldshow! Någon har smugit sig in i Cayennes vagn och stulit alla hennes eldsaker. Cayenne är flammande arg och bestämmer sig för att ta fast tjuven. Men hon hinner inte mer än ut på trappan förrän någon ropar: Elden är lös!

Caramba står plötsligt utan tält och utan föreställning, men inför ett knepigt fall att lösa: Vem har stulit Cayennes eldgrejor? Och hur ska de få cirkusen på fötter igen?

"Borde jag inte dra några småtöntiga Göteborgs-vitsar om att boken är 'rykande färsk' eller 'flammande het'? Nja, men trots mitt dåliga ordvitsande är det här en mycket bra deckare för såväl den lilla som den stora bokmalen. Roligt persongalleri där musen Hubert tar viktigpetterpriset, spännande från första till sista sidan, ett bra flytande språk, en originell intrig och en gnutta bisarr humor. Ett lyckat recept för en utomordentlig debut. Ge mig mer!!!"

[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm