"Kung Neos lejon" (del 1-2) av Jan Kjӕr

 
"Den magiska hjälmen" (978-91-86625-34-4, 64 s.) Mik är soldat i kung Neos armé. De bästa soldaterna kallas "kungens lejon". Mik drömmer om att bli ett av Neos lejon, så kungen skickar ut honom på ett farligt prov.

"Kampen om kronan" (978-91-86625-86-3, 58 s.) Mik har fått sitt första uppdrag. Men ingen tror att han kan slåss, han är för liten säger alla. Nu ska Mik bevisa att han är modigare än alla andra.

Läs mer om kommande delar på www.hegas.se.

"Fartfylld fantasy med massor av spänning och magi i en häftig blandning av vanlig bok och tecknad serie, s.k. LINK. Berättelsen i sig är ganska ordinär, ont kämpar mot gott i ett hittepå-land och hjälten är en ung oerfaren pojke. Men det är lite så det ska vara inom fantasygenren, och det är därför den är så bra. Hittills finns det bara två delar, men jag hoppas att författaren snart kommer med en uppföljare.

Det är författaren själv som utarbetat LINK där minst 60 % av texten illustreras i bild och där det finns en medveten placering av pratbubblorna och den berättande texten för att underlätta för läsaren och göra berättelsen spännande från första ordet."


[BBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm