"Den magiska kappan" av Katarina Genar

ISBN 978-91-638-7466-6 | Bonnier Carlsen, 2012 | e-bok

Livia kan inte skiljas från sin nya kappa. Så fort hon tar den på sig känner hon att det är något speciellt med den, så i dag har hon den även i skolan trots att den nästan är för fin. Det är ju ändå hennes födelsedag! Och hon bara måste visa den för sin kompis Klara. Men Klara tycker att kappan är stickig och obehaglig. Livia blir ledsen - sedan Klara flyttade är allt så annorlunda mellan dem. Förut, när de bodde grannar, var de bästisar och tyckte alltid lika. Men nu ses de nästan bara i skolan. På vägen hem känner Livia sig ensam och utan att hon riktigt vet hur det går till tar hon en ny väg, över kyrkogården. Plötsligt står hon framför en liten grå gravsten. Den tillhör Elin. Elin som blev 11 år.

"Läste för ungeför 2 år sedan författarens debutbok 'Pensionat Vidablicks gåta', en bok jag tyckte mycket om. Det kändes därför naturligt att även läsa denna.

Parallella handlingar brukar ha en tendens att vara något ojämna, men här känns de inte som två separata berättelser som tillslut flätas samman utan de är ett komplement till varandra. Jag hade nog förväntat mig lite mer spökhistoria än vad jag fick, men jag är verkligen inte ledsen för det. 'Den magiska kappan' är garanterat en läsupplevelse, en mystisk och lite finstämd berättelse om vänskap. Så om du tycker om sorgliga berättelser från förr med ett någorlunda lyckligt slut, då är det här boken för dig."


[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm