"Lisabeth Susavind" (del 1-2) av Tanya Stewner

 
"Man pratar inte med elefanter!" (978-91-7355-131-1, 163 s.) Lisabeth Susavind har en fantastisk förmåga - hon kan tala med djur! Men det är inte lätt att vara ovanlig, så när Lisabeth börjar i en ny klass gör hon allt för att dölja sin talang. Den enda som känner till den är hennes nya vän Jesaja, som också bär på en hemlighet. Under en utflykt till zoo möter de elefanthonan Marta och då förändras allt. Marta behöver deras hjälp för att få tillbaka sin unge – men ska Lisabeth och Jesaja våga avslöja sina hemligheter?

"Tigrar kysser inte lejon!" (978-91-7355-177-9, 220 s.) Lisabeth har en hemlighet – hon kan prata med djur! En förmåga som är perfekt för hennes nya extrajobb i djurparken. Där lär hon känna lejonet Shankar och tigern Samira som är olyckligt kära och bara längtar efter att få vara tillsammans. När de dessutom får veta att Samira ska flytta till ett annat zoo blir båda djupt bedrövade. Lisabeth och hennes vän Jesaja måste nu komma på en plan som gör att Samira får stanna. Men det är svårt, inte minst när Lisabeths ärkefiende Trixi har en syster som också arbetar i djurparken och som gör allt för att förstöra för dem.

Inga fler delar finns på svenska, men är man duktig på tyska kan man läsa ytterligare 7 böcker i detta nu. Mer info på kabusabocker.se och tanyastewner.de.

"Jag gillade dom här böckerna jättemycket. Dom är roliga och smarta, men framför allt väldigt spännande. Hade svårt att lägga ifrån mig den första delen när jag väl hade kommit in i den. Översättaren har gjort ett väldigt bra jobb och man märker inte alls av den jobbiga tyska grammatiken. Tyvärr synd att det inte finns fler delar översatta till svenska, men om fler får upp ögonen för den här bokserien kanske förlaget återupptag utgivningen. Håller tummarna."

[BBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm