"Den hemliga sjöjungfrun" (del 1-2) av Sue Mongredien

 
"Den magiska snäckan" (978-91-7401-614-7, 81 s.) En dag får Molly ett gammalt snäckhalsband av sin farmor och efter det blir hennes nätter sig aldrig lika igen. Med halsbandets hjälp förvandlas Molly varje natt till en sjöjungfru och väl ute till havs upptäcker hon en helt ny värld, fylld av goda vänner och ... ondskefulla fiender. Konstigt nog tycks alla i havet ha väntat på henne ...

"Ett havsäventyr" (978-91-7401-615-4, 75 s.) Den onda drottningen har stulit sjöjungfrun Ellas magiska snäcka. Molly måste bland annat lura och fånga in en mycket illasinnad späckhuggare.

De fyra avslutande delarna heter (i tur och ordning): "Undervattensmagi", "Rädda revet", "Vulkanen i djupet" och "Den onda drottningens återkomst". Mer info på tukanforlag.se.

"Söt lättläst 'tjejfantasy' för den som gillar glitter, fniss och lite äventyr. Det jag gillade bäst är dom jättegulliga illustrationerna. Utan dom hade böckerna definitivt inte varit lika bra. Men så är det ju å andra sidan böcker för små prinsessor. Berättelsen i sig är originell och känns spännande, dock kanske inte direkt nyskapande. Tror att det här kan bli ett bra komplement till alla böcker om älvor som överöst marknaden ett bra tag nu. Kommer definitivt att rekommendera dessa böcker för trevlig läsning i sommar."

[BBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm