"Änglar och duvor" av Nob

ISBN 978-91-978213-6-0 | Wibom Books, 2012 | 47 sidor
(Mamette, 1)

Rund och med håret i en knut - så som vi ofta tänker oss gamla damer men Mamette är en mormor som har glömt bort att bli gammal. Hon är nyfiken på livet och hänger med varierad framgång med i teknikens utveckling. Kvarterets ungar får sig kanske en uppsträckning i hyfs av Mamette ibland men i utbyte lär hon sig de senaste SMS-förkortningarna.

På parkbänken sitter Mamette och den grälsjuka Fröken Pinsec, och livligt och med en stor portion humor filosoferar över livet. I duvornas paradis (som lika gärna kan vara skyddsänglar) ger de oss en humoristisk bild av hur vi lever. Här är tanten som åker skateboard med dra-matenväskan - Mamette kommer att ta dig med storm.

"Enligt förlaget passar den här boken 9-12 år, men personligen tror jag att det behövs en hel del mer livserfarenhet för att känna igen sig i Mamette och hennes något udda väninnor. Den lite småbisarra humorn går nog tyvärr förbi de allra minsta, och det vore ju verkligen synd att missa den. Några av skämten går mig totalt förbi ändå, men de allra flesta får mig att allt ifrån småle till gapskratta. 'Änglar och duvor' innehåller en slagkraftig och träffsäker humor som tilltalar mig och jag vill gärna läsa mer ... Nu!"

[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm