Hugo Cabret (2011)

Speltid: 126 minuter
Genre: Drama, äventyr
Regi: Martin Scorsese
Manus: John Logan (screenplay), Brian Selznick (book)
Skådespelare: Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee m.fl.
Mer info.: www.imdb.com

Det här är historien om en föräldralös pojke som lever ett hemligt liv inne i väggarna på en tågstation i Paris. Med hjälp av en excentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans döda far, den ilskna ägaren till leksaksaffären under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel.

"Filmen är baserad på Brian Selznicks underbara bok "En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret" som jag läste för några år sedan. Vet inte varför jag bara satte en trea i betyg på den då eftersom jag nu minns boken som helt fantastisk. Den kanske behövde ligga till sig lite innan man förstod dess storhet.

Scorsese har verkligen lyckats fånga tidsandan och mystiken, och färgerna bidrar till en genuin känsla. Men ändå är det något som fattas. Det kan va den ytterst lyckade kombinationen av text och bilder som boken innehöll som inte riktigt kommer till sin rätt i filmens tolkning. Detta är givetvis en mycket speciell film som bara måste ses, men glöm för allt i världen inte att läsa boken först!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm