En dag på biblioteket, del 10

Av någon anledning så har stadsdelsförvaltningen valt att stänga toaletten som finns på torget så här lagom till semestern, dessutom har Hemköp stängt sina två toaletter för gott och det tredje ställets toa är trasig. Vad har då detta med biblioteket att göra undrar du säkert? Jo, detta har inneburit att vi har toalettkaos hos oss. Sedan vi öppnade i förmiddags kl. 10 har över tjugo personer redan besökt vår bekvämlighetsinrättning. Toaletterna är ju i första hand till för våra besökare, dvs. låntagarna, och det är dom som ”lider” mest av att toan blir solkig. De som praktiserar ”in och ut på 5 sekunder” märker det väl knappt, utan klagar bara på att det alltid är såååååå lång kö. Trist att vi i personalen måste ta ”skiten” (haha) när det inte ens är vårt fel.

En positiv sak mitt i allt elände är att bibliotekets besöksstatistik ökar tack vare alla nödställda. Mer besökare ger mer i anslag. Hurra!

Kommentarer

  1. Toaletter är alltid ett bra sätt att dra in folk till bibblan, särskilt om det är gratis. Men det funkar med avgift också (och man bibehåller en viss fräschhet lite längre)

    SvaraRadera
  2. Vi har haft en avgift om 5 kr tidigare, men myntinkasten är ur funktion sedan en tid och problemet är att dom tydligen är väldigt dyra i inköp.
    Ett tag hade vi därför manuell toaöppning varje gång det kom en nödställd, men det fick vi sluta med då vår toa blev den enda tillgängliga. Vi har ju annat att göra än att springa och öppna på dass ... :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm