"Det röda trädet" av Shaun Tan

ISBN 978-91-7355-190-8 | Kabusa Böcker, 2011 | 32 sidor

”Ibland börjar dagen utan någonting att se fram emot ...”

Det röda trädet är den australiensiske författaren och konstnären Shaun Tans andra bok på svenska. Boken är ännu ett exempel på hans unika och uttrycksfylla berättarstil och handlar om att finna hopp, även när det känns som svårast.

För sin första bok, bildromanen Ankomsten, erhöll han Peter Pan-priset 2011, samma år vann han också en Oscar för kortfilmen The Lost Thing och tilldelades ALMA-priset, världens största pris inom barn- och ungdomslitteratur.

Läs mer på www.shauntan.net

"Påminner en hel del om "Lenka" – att vara ensam men att hitta lyckan där man minst anar. Jag har aldrig stött på någon som kan teckna så vemodigt som Shaun Tan. Han är verkligen en mästare på nyanser, inte i färger och toner, utan i sinnesstämningar. Han har också en förmåga att fånga känslor på bild som ingen annan. Ta t.ex. den allra första bilden i boken, den namnlösa flickan står på en pall i ett öde landskap, hon håller en tratt mot munnen och därur trillar en massa bokstäver. Tolkning: hon talar, men ingen hör. Alltså är hon ensam. Underbart, känslosamt och en alldeles fantastisk bok att läsa om och om igen!"

Fortsättningen på den allra översta citatraden är: "... och allt blir bara värre och värre."

[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm