"Serier på biblioteket: allt du vill veta om serier du inte visste fanns" av Daniel Gustavsson

ISBN 978-91-7018-690-5 | BTJ, 2010 | 162 sidor

Tecknade serier är en spännande konstart och bredden och utbudet av serier är idag stort. Det är inte lätt att hitta de bra serierna, men med hjälp av Serier på biblioteket kan lärare, bibliotekspersonal och andra som vill veta mer om serier lätt hitta guldkornen.

Daniel Gustavsson, bibliotekarie vid Gävle stadsbibliotek och seriekonnässör, gör i boken en genomgång av olika typer av serier, han berättar kortfattat seriernas historia och kommer med massor av tips på hur man kan arbeta med serier på biblioteket. En stor del av boken består av grundliga presentationer av sådana serieböcker som enligt författaren bör finnas på varje välsorterat bibliotek. De presenterade böckerna, som samtliga har getts ut under de senaste åren, representerar alla typer av serier och vänder sig till såväl barn och ungdomar som till vuxna.

Serier på biblioteket är en uppslagsbok och inspirationskälla för alla som vill orientera sig i seriernas spännande värld.

Läs mer på www.seriebibliotekarien.com

"Om du inte redan är seriefrälst som jag kommer du nästan garanterat att vara det då du läst den här boken. Den innehåller mycket matnyttigt, men framför allt en massa tips på bra serier man bör läsa. Min ”att läsa”-lista har redan utökats markant med ett femtontal seriealbum jag bara måste läsa, och säkert minst lika många som jag är intresserad av.

Den del av boken som är biblioteksrelaterad är kanske inte så intressant för den oinsatte, men tipsen är som sagt ovärderliga för alla som vill utforska seriernas magiska värld."


[BBBB]

Kommentarer

  1. Skriven av min kära arbetskamrat och det han inte vet om serier är nog inte värt att veta :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm