Machete (2010)

Speltid: 105 minuter
Genre: Action, thriller
Regi: Ethan Maniquis, Robert Rodriguez
Manus: Robert Rodriguez, Álvaro Rodríguez
Skådespelare: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Don Johnson, Lindsay Lohan m.fl.
Mer info.: www.imdb.com

Machete är en stjärnspäckad actionthriller av Robert Rodriguez (Desperado) och samtidigt en ohämmad hyllning till 1970-talets exploitationfilmer. I huvudrollen ser vi Danny Trejo som före detta mexikansk federal polis – fast besluten att hämnas på en brutal knarkung (Steven Seagal), en hänsynslös medlem av ett medborgargarde (Don Johnson) och en maktgalen senator (Robert de Niro). Han får hjälp av en skärpt immigrationsagent (Jessica Alba), revolutionära Shé (Michelle Rodriguez) samt sin bror som är präst (Cheech Marin) och finner även tröst hos en drogmissbrukare (Lindsay Lohan) på vägen. Viva Machete!

Bygger på filmtrailern i ”Grindhouse” – om en före detta federal polis som blir lurad och bestämmer sig för att hämnas på dem som förrått honom.

Läs och se mer på www.machete-movie.net

"Redan efter två minuter är dödandet igång, och de kommande dryga en och en halv timmarna fortsätter blodet spruta, stänka, pulsera och skvätta över hela filmduken. Jag är i vanliga fall ganska blödig (haha) av mig och är ingen fan av ”splatterfilmer”, men här är dödandet utblandat med en stor dos humor och ironi vilket gör filmen riktigt underhållande. Det är väl inte heller världens mest välgjorda film eller mest originella story, men klart sevärd tack vare alla dessa välkända namn och en och annan bitande ”oneliner”.

Sen måste man ju bara säga att det fortfarande är krut i dom gamla gubbarna – ”the big four” – de Niro född 1943, Trejo 1944, Johnson 1949 och Seagal 1951. Undra om dom samåkte med färdtjänsten till filminspelningen?"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm