"I dödskuggans dal" av Ola Skogäng

ISBN 978-91-86048-15-0 | Ekholm & Tegebjer, 2011 | 187 sidor
(Theos ockulta kuriositeter, 3)

Max Zernelius på polisens Specialrotel för Oförklarliga Fenomen har hamnat i knipa. En demon har tagit kontrollen över hans kropp! Den tycks känna till det mesta om Theos och Madam Helgas liv och tidigare äventyr, men vägrar själv att avslöja sin rätta identitet. För att kunna hjälpa sin vän måste de först lyckas lista ut namnet på demonen. Vad är egentligen demonen ute efter, och vad vilar djupt nere i berggrunden under Falköping?

I dödsskuggans dal [...] sammanlänkar alla kortare episoder som tidigare publicerats [...] och väver ihop dessa med en nytecknad historia som löper likt en röd tråd mellan de olika berättelserna.

Boken inleds med ett förord av Peter Bergting.

Läs mer på www.theoshome.com

"Små barn gillar Bamse, stora gillar Theo! Han har visserligen ingen farmor som lagar dunderhonung, och inte heller någon kompis med massa prylar innanför skalet, men han har ett stort hjärta, en blick för det mystiska och goda medhjälpare i både Helga, Max och Felicia. En mer fulländad serie än den här finns inte just nu och den är min absoluta favorit, och inte bara just nu utan den kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Läs den!"

[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm