"Spinnsidan" av Marianne Cedervall

ISBN 978-91-7036-625-3 | Storyside, 2011 | 9 CD | 11 timmar
Uppläsare är Susanne Alfvengren och Gun Olofsson
(Mirjam & Hervor, 3)

Tänk att det ska behöva hända så mycket i den lilla socknen Kajpe Kviar! Väninnorna Mirjam och Hervor, som är tillbaka på Gotland och har tänkt ägna våren åt läsning, örtletande och trädgårdsskötsel, upptäcker snart att ingenting är som vanligt. Bonden Sylve är långt ifrån sitt forna jag efter olyckan och Mirjam får dåligt samvete varje gång hon ser honom. Dessutom är det något som inte stämmer med de nya grannarna, den till synes hjälpsamma Kajsa och den tysta, ensamma pojken Emanuel. Och vad är det med alla karlar? Både bror Aron och den nyfunna vännen Bosse håller på att deppa ihop fullständigt. Till råga på allt har Mirjam polisen inpå knuten, som påminner henne alltför väl om den där sommaren då de tre direktörerna gick och dog. När så Hervor får en ovälkommen syn i skogen inser både hon och Mirjam att de återigen har en del att ta itu med.

Läs mer på www.mariannecedervall.se

"Lättsamt, underhållande och alldeles förtjusande! Tre små ord som tillsammans beskriver Cedervall’s senaste skapelse mitt i prick. Att få läsa om Mirjam och Hervor igen är som att träffa gamla vänner. På sitt speciella och alldeles egna sätt hjälper de som vanligt en rad människor i nöd. De är motpolerna som tillsammans får hela Gotland att gunga.

Den som ännu inte läst någon av böckerna har en härlig läsning framför sig. Och jag kan verkligen rekommendera ljudböckerna, uppläsarna gör verkligen ett fenomenalt jobb. Nu är det också officiellt att det kommer att bli fem böcker i serien, ledsamt när man tänker att hälften redan passerats. Men å andra sidan har man ju två makalösa böcker att se fram emot!"


[BBBB]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ur maj månads nyhetsbrev från www.load2hear.se
"När man läser ett inlägg så här i efterhand inser man att meningsbyggnaden inte alltid är så lysande. Här t.ex. ordet ”verkligen” två gånger i samma mening. Inte bra!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm