"Jack Uppskäraren och andra viktorianska mordgåtor" av Rick Geary

ISBN 91-7089-071-4 | Epix, 2001 | 120 sidor

Det var en epok som dyrkade hjältar och axlade bördan av ett imperium. En epok av välstånd och ekonomisk framgång. En epok av fattigdom, elände och avskyvärda brott. En epok då lidelser och begär gick i en dräkt av anständighet och sval distans.

Den märklige amerikanske serieskaparen Rick Geary har en nyfiken blick för det bisarra. Viktorianska mord är ett av hans specielområden. I denna bok återberättar han några beryktade mordfall från 1800-talet – sakligt, men med teckningar som väcker läsarens fantasi.

Läs mer på www.rickgeary.com

"Har aldrig varit speciellt intresserad av Ripper-morden i London på 1880-talet, men just nu läser jag alla seriealbum jag kan komma över och hittade den här boken och tyckte att illustrationerna såg lovande ut. Och jag blev inte besviken. De svartvita bilderna förstärker de ruffiga kvarteren, misären och hopplösheten. På ett sakligt och pedagogiskt sätt tar Geary oss igenom inte bara historien om Jack the Ripper, utan också två kortare mysterier: ”Dr E. W. Pritchards brott” och ”Den avskyvärda mrs Pearcey. Albumet innehåller även en del bonusmaterial såsom ”berömda händelser” och ”stora personligheter från den viktorianska tidsåldern” m.m."

[BBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm