En dag på biblioteket, del 9

Vi har ibland olika temadagar på biblioteket. Tidigare har vi bl.a. haft kopiatorns dag och plastpåsarnas dag. Idag har det varit lånekortets dag.

Jag vet inte hur många som har kommit in på biblioteket idag som inte haft sitt kort med sig. Orsakerna har inte varit särskilt påhittiga, utan de flesta har helt enkelt bara glömt kortet hemma. Och där gör det ju jättestor nytta. På vissa bibliotek i stan har man till och med infört en ”straffavgift” på 10 kr om man vill låna på sin legitimation. Men inte ens det hjälper och jag förstår inte varför. Är det på grund av att kortet är så himla fult att folk inte vill bli sedda med ett sådant i sin plånbok? Eller är det på grund av att kortet kanske väger för mycket?

Dagens värsting var i alla fall mamman som lånade böcker på sin 11-åriga dotters lånekort, eftersom hennes eget blivit ”stulet”. Vid en kontroll i databasen visade det sig dock att mammans lånekort var spärrat på grund av obetalda skulder på över 14.000 kr!

Kommentarer

 1. Oj, hur har hon lyckats få en så stor skuld! :O

  SvaraRadera
 2. Å herregud. Har hon lånat med sig halva biblioteket och sedan bara "hoppats" att ni inte ska märka eller vadå?

  SvaraRadera
 3. Det var bl.a. många dvd-filmer och dom kostar 500 kr att ersätta. Att t.ex. köpa ”2 för 99 kr” på närmaste bensinstation fungerar inte eftersom biblioteken också måste köpa en s.k. visningsrätt. Den måste vi ha för att, på lagligt sätt, få låna ut filmen till flera personer.

  SvaraRadera
 4. Oj, jisses! En sån summa!
  Älskar dina En dag på biblioteket-berättelser, skrattar och undrar vart du får tålamodet ifrån :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm