"Chinook, indianflickan" av Derib

ISBN 91-510-2055-6 | Carlsen/if, 1977 | 48 sidor
(Buddy Longways äventyr, 1)

När hösten närmar sig är den unge pälsjägaren Buddy Longway på väg till arméns fort för att sälja sina pälsar. Där stöter han på två män som hållit en indianska fången. Buddy fritar flickan, de rider iväg tätt följda av männen som hinner ikapp paret, slår ner Buddy och stjäl hans pälsar. Buddy står nu utblottad och i brist på bättre lovar han att föra flickan - Chinook - tillbaka till hennes folk. Men han förstår inte att hon är en sioux och tar henne till de närbelägna kråkindianerna.

Läs mer på www.derib.com

"Hela våren har jag varit på jakt efter västern-böcker utan någon större framgång. Det jag hittade på biblioteket var bl.a. den här tecknade barn- och ungdomsserien om pälsjägaren Buddy Longway, en inte alltför spännande berättelse på totalt tjugo album (varav sexton översatts till svenska).

Illustrationerna är tråkiga och intetsägande, karaktärerna är karikatyrer av de förr så vanliga fördomarna av vilda västerns invånare. Tyvärr är storyn inte heller särskilt unik utan snarare förutsägbar och i viss mån även ganska barnslig. Det blir garanterat inga fler Buddy Longways äventyr för min del."


[BB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm