Stora försämringar i Spotify’s gratistjänst

På allas läppar just nu är inte något kyssäkta läppstift i vårens nya modefärg utan musiktjänsten Spotify som från och med den 1 maj kommer att göra stora förändringar i sitt gratisabonnemang. Och förändringarna är tyvärr inte till det bättre. Gratisanvändarna får sex månaders obegränsad tillgång sedan kan man bara lyssna på varje låt fem gånger och inte mer än tio timmar per månad. Detta motsvarar bara ca 20 minuters lyssning varje dag. Orsaken till regleringen är naturligtvis att Spotify vill ha fler betalande kunder, vilket skulle underlätta deras etableringsförsök i USA.

Vad jag inte förstått är om abonnemangsformen Unlimited (kostnad 49 kr/mån.) kommer att finnas kvar, eller om man bara kan välja Premium (kostnad 99 kr/mån.) om man vill slippa alla dessa begränsningar. Och reklamen också för den delen, som blivit väldigt påträngande den senaste tiden. När jag skaffade Spotify för ca 2 år sedan var det ett reklamavbrott på kanske en minut var tionde låt. Nu är det reklam ibland efter varje låt, men oftast med 3-4 låtars mellanrum. Väldigt irriterande och sånt gör att man verkligen börjar fundera på att ladda ner ... lagligt eller olagligt ...

Kommentarer

 1. För mig som betalar känns det rimligt att de "försämrar" tjänsten för er som lyssnat gratis och därmed delar upp användarna i de som använder lite och de som använder mycket. De som använder mycket borde rimligtvis inte ha något emot att betala för sig och därmed även få en hel hög finesser på köpet.

  Det här gör ju dessutom att chansen ökar att artisterna och skivbolagen får bättre betalt och att fler artister dyker upp på Spotify. En chans som också ökar i och med den eventuella lanseringen i USA.

  Fundera på att betala istället. Det är inte dyrt.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att Unlimited finns kvar, tror de nämnde båda i sin text om den här "förbättringen". Vad är det för skillnad på Unlimited och Premium utom priset?

  SvaraRadera
 3. Med Unlimited slipper du reklamen, men om du väljer Premium kan du även lyssna offline och på din mobil. Funderar på att köpa mig ett ”litet” abonnemang eftersom min snart 2 år gamla mobil inte är kompatibel ...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm