"Räven" av Michael Connelly

ISBN 978-91-7313-250-3 | Norstedts Audio, 2008 | 11 CD | 13,5 timmar
Uppläsare är Magnus Roosmann
(Harry Bosch, 12)

1993 försvann den unga Marie Gesto oförklarligt efter att ha varit och ute handlat i ett av Hollywoods varuhus. Då man fruktade det värsta flyttades ärendet över till mordroteln, där Harry Bosch tilldelades fallet. Den 22-åriga kvinnan kom aldrig tillrätta, vare sig död eller levande. Tretton år senare arbetar Bosch åter med fallet på cold case-avdelningen då han får ett samtal från distriktsåklagaren. En man, Reynard Waits, just haffad för två bestialiska mord, är beredd att träda fram och erkänna ytterligare ett flertal mord för att slippa dödsstraff. Ett av offren på hans "dödslista" är Marie Gesto. Men ingenting är som det verkar. Reynard Waits är en figur i ett intrikat rävspel och plötsligt ser det riktigt illa ut för Bosch: det tycks som om han själv gjort en oförlåtlig miss vid den tidigare Gesto-utredningen, en miss som kan ha kostat nio kvinnor livet.

Läs mer på www.michaelconnelly.com

"Fördelen med Connelly’s deckare är att dom aldrig gör en besviken, det är ”pang på” direkt och sen är man fast. Och om man dessutom lyssnar på Roosmann’s lysande inläsning går 13½ timme på ett ögonblick. Det märks också att Connelly älskar ”sin” stad LA, för ingen författare jag läst beskriver in i minsta detalj varenda fartgupp, rödljus och vägkorsning på samma sätt som han. Synd bara att jag inte är lika bevandrad i Los Angeles geografi, men tacka ... internet ... för googlemaps. Undra föresten om dom anordnar guidade turer typ ”I Harry Bosch fotspår”?

Jag har säkert skrivit det förut, men det skadar ju inte att upprepa sig (till en viss gräns), men jag skulle gärna vilja veta vad Connelly egentligen har emot LAPD? För återigen är det en polis som är en av skurkarna ..."


[BBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm