"Hotet" av Michael Connelly

ISBN 978-91-7313-568-9 | Norstedts Audio, 2009 | 6 CD | 7 timmar
Uppläsare är Magnus Roosmann
(Harry Bosch, 13)

I den trettonde kriminalromanen om Harry Bosch ställs vi inför ett katastrofläge: en tunna med dödligt radioaktivt cesium har hamnat i orätta händer genom mordet på en vetenskapsman som haft tillgång till det livsfarliga ämnet. Den mördade har avrättats med två skott i bakhuvudet. Det spektakulära mordet tar Harry Bosch tillbaka in från kylan på "cold case"-avdelningen. Nu är han på banan igen. Det som till en början ser ut som ett rutinärende blir snart en angelägenhet för alla invånare i staden som riskerar att förgiftas av det försvunna radioaktiva ämnet. Aldrig tidigare har Harry Bosch och hans mannar ställts inför en sådan uppgift: det ultimata terrorhotet.

Hotet publicerades ursprungligen som följetong i sexton avsnitt i The New York Times Magazine. Kriminalromanen är väsentligen utökad och har försetts med fler karaktärer.

Läs mer på www.michaelconnelly.com

"Tänkte att när jag ändå var på gång igen med en Harry Bosch så kunde jag ju lika gärna fortsätta. Den här deckaren är betydligt bättre än den förra, kanske på grund av att den är kortare och på sätt och vis mer intensiv. Nya händelser och nya ledtrådar kommer fram hela tiden och blåser upp spänningsballongen till bristningsgränsen. Dessutom är det ju ett aktuellt ämne i dessa dagar av havererade japanska kärnkraftverk. Att skurken är en polis har man ju lärt sig efter att ha läst de tidigare 12 böckerna, men nu har jag så smått övergått från att reta mig på det till att försöka lista ut vem av dom det är. Och det är inte alltid det lättaste eftersom många av Connelly’s karaktärer är allt annat än sympatiska. Summa summarum, en riktigt bra Connelly-deckare!"

[BBBB]

Kommentarer