Mars månads deckare ... tillägg

Jag har absolut ingenting emot just det här förlagets böcker, men av någon anledning så hade deras två nya deckare fallit bort ur mina listor.

En av Nordens mest framgångsrika författare är norrmannen Jo Nesbø och hans kriminalromaner om Harry Hole är utgivna i över 40 länder. I januari kom hans nya bok "Huvudjägarna", en fristående deckare i högt tempo. Roger Brown vill stjäla en av kvinnokarlen Clas Greve’s målningar som är värderad till flera hundra miljoner. För om Roger får tag på målningen är hans ekonomiska problem lösta. Dessutom kommer hans hustru Diana vara honom evigt trogen. Diana däremot vill ha ett konstgalleri. Och ett barn. Som upplagt för intriger. Boken har filmats och har premiär i augusti 2011. | RECENSION

En annan norsk kriminalförfattare är Unni Lindell och om någon vecka kommer den åttonde boken om hennes populäre kriminalkommissarie Cato Isaksen. Enligt förlaget är "Sockerdöden" en ”komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning”. Kvällen före ett avtalat möte angående ett stort avslöjande blir en polisman påkörd och dödad. Det uppmärksammade mordfallet hamnar på Oslopolisens våldsrotels bord och en inspektör, som personligen drabbats, äventyrar sin egen karriär samtidigt som lojaliteten till Isaksen och hela polisteamet sätts på hårda prov.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm