"Den dansande djävulen" av Martin Widmark

ISBN 978-91-43-51186-4 | Bonnier Carlsen, 2011 | 153 sidor | e-bok
(Tyko Flores äventyr, 1)

Flera hundra meter ner i den mörka gruvan arbetar 13-årige Tyko med att leta efter silver, som ska bekosta "Den dansande djävulens" överdådiga fester ovan jord. Men så en dag finner han en uråldrig järnlucka i bergets vägg ...

"Den dansande djävulen" är den första delen i en oupphörligt spännande och suggestiv trilogi om Tyko och hans resa genom tre världar. En resa som utsätter honom för livsfarliga uppdrag och för honom allt närmare sanningen om sitt ursprung.

Läs mer på www.martinwidmark.se och www.tykoflores.se

"Det är nu ett bra tag sedan jag läste min första och hittills enda bok av Martin Widmark. Den gången blev jag grymt besviken och har sedan dess varit lite tveksam till hans böcker. Men historien om Tyko Flores verkade ju vara alltför bra för att lämna oläst. Och nu har jag bytt åsikt om Widmark, men det återstår ju två delar och det ska bli intressant att se om han lyckas hålla samma kvalité serien igenom.

Den här boken är lättläst och har ett bra flyt i språket, flera mystiska karaktärer man gärna vill veta mer om och en genomtänkt och fantasieggande intrig. Vad mer kan man önska sig? Tja, kanske att andra delen, "Fyrtornet i Son-Li", snart finns att låna på biblioteket så att man får läsa den oerhört spännande fortsättningen."


[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm