WantedWANTED
Tips på skönlitteratur
som handlar om vilda
västern, cowboys
och indianer

Kommentarer

 1. Har precis läst klart "Blodets meredian" av Cormac McCarthy. Fruktansvärd men oemotståndlig. Den lär vara "den slutgiltiga westernhistorien"

  SvaraRadera
 2. Såg den här på biblioteket idag: Little Big Man av Thomas Berger - från 2010.
  TPB:s talboksannotation: Under namnet Little Big Man växer den vite Jack Crabb upp bland cheyenneindianerna i mitten av 1800-talet. Men i perioder återvänder han till civilisationen, där han bl.a. är med om att anlägga Union Pacific-järnvägen. Jack tillhör båda sidorna i kampen om Vilda Västern och 111 år gammal berättar han sin historia. Underhållande skröna, gripande tragedi och realistisk historieskildring. Originalet utkom 1964.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst den själv, men "Den sanna berättelsen om Lidie Newtons öden och äventyr" av Jane Smiley verkar ju utspela sig på rätt plats under rätt tid.

  När jag var kanske 10-11 år gillade jag en roman som hette "Den slutna cirkeln". Skriven av Sollace Hotze, vem det nu är. Handlar om en flicka som förts bort av indianer och räddats av andra indianer, som har uppfostrat henne som en familjemedlem. Men nu, många år senare, har hon upptäckts av vita och återbördats till sin biologiska familj, som hon inte längre känner.

  SvaraRadera
 4. Kanske lite sent, men här är ett tips på en utmärkt Western. Välskriven, rolig, gripande och intelligent.

  http://www.harpercollins.com/books/Sisters-Brothers-Patrick-Dewitt/?isbn=9780062041265

  SvaraRadera
 5. ANONYM: Det är aldrig för sent med ett bra boktips. Tusen tack!

  SvaraRadera
 6. Swede, av Pauline Wolff.

  SvaraRadera
 7. Köp Blueberry-albumen om du inte redan läst dem - det är det bästa i western-album som jag känner till (http://en.wikipedia.org/wiki/Blueberry_%28comics%29).

  Guldrush-cowboys är ju annars Jack Londons starkaste gren, exempelvis är Norrskenets dotter en riktig höjdare. Klassiska kioskvältar/pojklitteratursvarianten "Hopalong Cassidy" var i alla fall bra när man var liten, även om jag inte törs rekommendera den för vuxen publik eftersom jag inte läst om den sedan jag var pass nio.

  SvaraRadera
 8. Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian av Sherman Alexie kanske kan vara något? En ungdomsbok visserligen men jag tycker inte att det stör.

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Hos www.boktema.se kan du hitta kiosklitteratur från 60-talet som western, deckare, kärlek mm och sexnoveller erotik noveller.

  SvaraRadera
 10. Helmer Linderholm har skrivit många både ungdoms och vuxenböcker om indianer.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar