"Viktor Kasparssons makabra mysterier" av Dennis Gustafsson

ISBN 978-91-987579-9-4 | Albumförlaget, 2010 | 68 sidor

Viktor Kasparssons Makabra Mysterier består av fyra avslutade noveller; "God jul herr Kasparsson", "Främmande hamn", "Vems rosor växer i ån?" och "Flugornas herre"; där äventyren kommer från varierande perioder av Viktor Kasparssons karriär som spökdetektiv i Skåne på 1920- och 1930-talen.

"God Jul Herr Kasparsson": På 1926 års yttersta dagar skakas Hälsingborg av ett blodigt missdåd. Claes Ädel, en av stadens mest inflytelserika män hittas brutalt mördad. En handskriven dedikation i en bok om ockultism, från det lokala antikvariatet ger Viktor Kasparsson och antikvarien Jennifer Rosendahl en ledtråd till den mystiska mordgåtan. Det som börjar som ett gemytligt mellandags-detektivarbete vänds snart till ett mördande hot för de nya vännerna.

Läs mer på www.viktorkasparsson.com

"Jag är lite skeptisk till formatet med fyra noveller på bara 68 sidor. Det blir alldeles för få sidor och rutor per novell. Den första och den tredje är de bästa eftersom de är lite längre och det känns mer som om hela berättelsen hinns med att berättas. Jag hade nog också helst sett att de olika novellerna publicerades i kronologisk ordning, för om jag fattat det hela rätt kommer ett nytt album under 2011 som innehåller noveller som i tid placeras mellan de i detta albumet. Illustrationerna är precis i min smak, och jag älskar serier i färg. Snygga tidsenliga kläder och frisyrer, gamla härliga bilar, gatu- och butiksscener från förr, ja allt är verkligen 1930-tal. Mysterierna är dessutom originella, spännande och skrämmande och är du det minsta lättskrämd bör albumet läsas i dagsljus."

[BBB]

Kommentarer

Skicka en kommentar