Robin Hood (2010)

Speltid: 149 minuter
Genre: Action, Drama, Äventyr
Regi: Ridley Scott
Manus: Brian Helgeland (screenplay)
Skådespelare: Russell Crowe, Cate Blanchett, Matthew Macfadyen m.fl.
Mer info.: www.imdb.com

Oscar-belönade Russel Crowe återförenas med den legendariske Gladiator-regissören Ridley Scott i ännu ett storslaget äventyr - Robin Hood.

Vi får ta del av en okänd sida av berättelsen när den hjältemodige krigaren Robin blir fredlös. Han samlar en grupp skickliga stråtrövare för att kämpa mot orättvisan och leder ett uppror mot den svage och korrumperade engelske kungen.

När vår rebelliske hjälte faller för den modiga Lady Marion (Cate Blanchett), måste han både rädda hennes hemby och möta allt större faror för att till slut lyckas erövra hennes hjärta. När Robin och hans män sedan ställs inför ett ännu större äventyr, ger sig dessa osannolika hjältar iväg för att kämpa för sitt land och återupprätta Englands ära - och själva bli en del av legenden.

"Det här är Russel Crowe i sitt esse! En macho-man som vet hur man för sig både i strid och i sängkammaren.

Legenden om Robin Hood bygger på flera olika traditioner (se "Outlaw") och det kan därför bli lite problem att hänga med i just den här berättelsen eftersom man inte alls känner igen sig till en början. Men rollfigurerna är de samma och spänningen är det heller inget fel på.

Också underbart skönt att slippa se karlar i fjantiga trikåer som man tvingades göra i Kevin Costner-rullen "Robin Hood: Prince of Thieves". Varken tidsenligt eller särskilt charmigt."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm