"Valda verk av T.S. Spivet" av Reif Larsen

ISBN 978-91-37-13490-1 | Forum, 2010 | 373 sidor

T.S. Spivet är en mästare på att avbilda allting i sin omgivning. Hans illustrationer är så vackra att de uppmärksammas av det prestigefyllda Smithsonian Institution i Washington. Fast när de ringer och meddelar att han vunnit ett fint vetenskapligt pris har de ingen aning om att han bara är tolv år … Efter viss tvekan bestämmer sig T.S. för att ta emot priset och tidigt en morgon medan resten av familjen sover, stiger han på ett godståg. Under sin resa tvärs över USA är han med om de mest otroliga äventyr och lär sig mycket om sig själv och sin familj. Kan alla hans kartor och ritningar förklara världen? Eller har de bara varit en flykt från verkligheten?

Läs mer på www.tsspivet.com

"Berättelsen om T.S. tar sin början samma morgon som han får telefonsamtalet från “Smittan”. Att sedan få följa detta lillgamla underbarn på hans resa genom det moderna USA är en historia i sig. Uppblandat med T.S. funderingar över livet i allmänhet finns också flera tillbakablickar på hans farfars farmor Emma Osterville Englethorps uppväxt och hur det kom sig att hon valde en bana som geolog i 1870-talets mansdominerade vetenskapsvärld. Fascinerande läsning med en otrolig detaljrikedom fram till slutet och själva upplösningen. Då övergår den stillsamt berättade historien till en actionfylld Hollywoodrulle med hemliga sällskap som påminner mig alltför mycket om Dan Browns böcker. Antar att Larsen, när han insåg att boken NÄSTAN var klar, blev så euforisk att han flippade ur totalt. Eller kanske inte?

Jag måste också tillägga att jag är oerhört imponerad av alla de tusentals, både små och stora, illustrationerna som finns överallt i hela boken och som är tecknade av författaren. Är det något denne man INTE kan?

Glöm inte att kolla in webbsidan. Den är ett litet mästerverk i sig."


[BBBB]

Kommentarer