"Månsystrar" av Brunonia Barry

ISBN 978-91-37-13345-4 | Forum, 2009 | 379 sidor

"Jag heter Towner Whitney. Nej, det är inte helt sant. Mitt riktiga förnamn är Sophya. Tro aldrig på mig. Jag ljuger jämt."

Towner Whitney är namnet på den opålitliga berättaren i Månsystrar. Hon härstammar från en lång rad kvinnor i den lilla kuststaden Salem i New England som begåvats med förmågan att spå i spetsmönster. En förmåga som hon ärvt, men som för henne mest har varit en förbannelse. Plötsligt en dag får hon veta att hennes älskade styvmormor Eva är spårlöst försvunnen. För första gången på femton år återvänder hon till sin hemstad för att reda ut vad som hänt. Det blir snart tydligt att det finns spöken ur Towners eget förflutna som behöver komma fram i ljuset, inte minst sanningen om hennes tvillingsysters tragiska död ...

Läs mer på www.lacereader.com och www.brunoniabarry.com

"Böcker som innehåller magi, mystik och oförklarliga händelser står alltid högt upp på min att-läsa-lista, men den här har jag hoppat över varje gång jag rotat runt i högen. Och nu undrar jag givetvis: Varför då? Den är lättläst, medryckande och spännande och man vill få reda på alla familjen Whitneys hemligheter, gärna så fort som möjligt. Personerna är intressanta och väl beskrivna och dialogen stundom rapp och underhållande. Staden Salem med sin ruskiga historia bildar dessutom en underbar bakgrund till denna något bisarra berättelse och författaren har tidvis lyckats fånga den där genuina känslan i New England och dess små fiskesamhällen. Och det efterlängtade slutet är också en historia för sig, nästan en aning overklig och den tar fullständigt andan ur mig."

[BBBB]

Kommentarer