"Sötvatten" av Paul Charles

ISBN 978-91-976111-4-5 | Sandelin förlag, 2009 | 274 sidor
(Kriminalinspektör Christy Kennedy, 8)

John Riley är spårlöst försvunnen. Familjen är förtvivlad och det finns ingen synbar anledning till försvinnandet. Kriminalinspektör Christy Kennedy får ärendet på sitt bord. Normalt sett arbetar han med svåra mordfall i Camden Town men han är just återinsatt i tjänst efter en allvarlig skada och hans överordnade tycker att försvinnandet är en lämplig nystart för Kennedy. Han klagar inte. Fader Vincent O’Connor blir till stor hjälp i utredningen, men när en av O’Connors vänner blir mördad leder allt för många trådar i riktning mot prästens krets. Hänger försvinnandet och mordet ihop? Är det en slump? Och varför dyker O’Connor upp ideligen, är han inblandad? Frågorna hopar sig för den avspände och eftertänksamme nordirländaren. Kriminalinspektör Christy Kennedy med rötterna i Nordirland är tillbaka i sin roll att lägga avancerade pussel. Vi följer honom och hans kolleger i Kennedys älskade kvarter i londondistriktet Camden Town.

Paul Charles har skrivit sju fristående böcker i serien om kriminalinspektör Christy Kennedy, men "Sötvatten" är den första som ges ut på svenska.

"En typisk engelsk deckare utan några överraskningar och med en ”man-vet-vad-man-får”-garanti. Småtrevlig med ett enkelt rakt språk och sympatiska personer. I dagens deckartäta utgivning är Kennedy en ovanlig personlighet på flera sätt, men främst kanske för att han inte har problem med varken spriten eller familjen. Intrigen är måhända en aning överdriven och upplösningen än mer fantastisk."

[BBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm