"Mumiens blod" av Ola Skogäng

ISBN 978-91-89632-95-0 | Kartago, 2008 | 182 sidor
(Theos ockulta kuriositeter, 1)

År 1932 hittades kroppen av en död kvinna i en lägenhet i det så kallade Atlasområdet i Vasastan i Stockholm. Kroppen var tömd på blod, allt man fann var en soppslev med en enda droppe blod. Fallet är fortfarande olöst och gick under namnet "Atlasvampyren". Ola Skogäng tar detta fall som utgångspunkt för att berätta en spännande historia i en blandning av action och fantasy, med många sidospår, i oerhört vackert tecknade stockholmsmiljöer.
Huvudpersonen Theo var en gång en människa, men förvandlades av en egyptisk farao till björn. Under sina strävanden att återfå människogestalt blir Theo till slut expert på ockulta fenomen. Han försöker bland annat hitta den atlantiska "Dödsboken" som eventuellt skulle kunna hjälpa honom. Theo hyrs ofta in av polisen vid svårlösta fall med ockulta inslag. Han driver även ett märkligt antikvariat i Gamla Stan i Stockholm.

Läs mer på www.theoshome.com

"Fantastiska, detaljerade illustrationer i stil med Hergé. Storyn är originell, huvudpersonerna är sådär lagom udda och effekterna många och häftiga. Tillsammans blir det succé!"

[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm